Inlagd stekt strömming
Mitt recept grundar sig på en super enkel ett-två-tre lag.
Alltså lagen som den stekta strömmingen skall ligga i är bus enkel.
Inläggningslag:
1 del ättika, 12 %
2 delar socker
3 delar vatten
Sedan brukar jag lägga i en näve hela pepparkorn "blandade" av lite olika sorter (svart,vit,kryddpeppar)
Rödlök skivade några stycken små och skivade morötter (andvänder osthyvel en vass och skivar moroten med)
Så här gör Du:
Blanda vetemjöl med rågsikt och salt i en djup tallrik.
Peppra. Lägg upp strömmingsfiléerna på en skärbräda. Rensa bort ryggfenorna och lägg ihop till strömmingsflundror (insida mot insida). Vänd i mjölblandningen.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör.
Stek strömmingen gyllene på båda sidor.
Varva sedan strömming och rödlök och morötter och lag i en glasbytta"
Låt stå i minst ett dygn. Strömmingen blir som allra bäst efter tre dagar.
Tänkvärt"
Alla som är född " före 1970 älskar denna strömming
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar